Har din virksomhed brug for en professionel flyttepartner?
Kontakt Mit Nye Gulv i dag.

Ludbehandling af gulve i København

Vil du gerne give dine gulve et nyt udtryk med en ludbehandling?

Vi er din lokale gulvekspert. Hos Mit Nye Gulv er vi specialiseret i gulve og i alle former for behandling af trægulve. Vil du gerne have frisket dine gulve op, er du kommet det helt rigtige sted hen. Vi udfører ludbehandling i Storkøbenhavn, og hvad enten du gerne vil have udført en gulvbehandling på Amager eller Frederiksberg, kører vi gerne hen til dig. Vi fungerer som gulvmand i Valby, ved Broerne og i den øvrige del af København.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

  • Gulvafslibning
  • Gulvafhøvling
  • Lakering af gulv
  • Sæbebehandling af trægulv
  • Ludbehandling

Efter ludbehnadling

Efter gulvet har fået ludbehandling skal det efterbehandles. Her kan man vælge sæbe eller oliebehandling. Efterbehandlingens formål er at forsegle gulvet, efter ludbehandlingen har åbnet træets porrer. En oliebehandling vil gøre gulvet mere hårdført. Ulempen ved en er at det kan fremhæve eventuelle skader og mangler i gulvet. Hvis der gulvet har skader eller lignende så er sæbebehandling  en bedre løsning.

Vedligeholdelse af dit gulv efter en ludbehandling

Vil du gerne have et flot, lyst gulv med synlige årer? Så kan en ludbehandling være et godt valg. Det giver dig et pænt, naturtro gulv, der er indbydende og lyst. Et ludbehandlet gulv er mere modtageligt over for snavs og pletter end et gulv, der er blevet lakeret eller behandlet med olie. Du skal derfor regne med en større grad af vedligeholdelse, hvis du vælger denne form for gulvbehandling.

Du vedligeholder og vasker dit ludbehandlede gulv ved at vaske det jævnligt med sæbespåner, som du opløser i vand. Sæben er med til at lægge en hinde, der beskytter gulvet mod snavs. Du kan også bruge en specialsæbe til at vaske dit gulv i, men husk altid at bruge den, der passer bedst til dit gulv. Vedligeholder du dit gulv på den rigtige måde, kan du få glæde af dit flotte gulv i lang tid.

Er du i tvivl om, hvordan du skal pleje dit gulv, giver vi dig gerne gode råd med på vejen. Når vi har ordnet dit gulv, ser vi det som en del af vores opgave at vejlede dig, så du kan få mest muligt glæde af dit gulv.

Du er velkommen til at kontakte os

Vil du gerne vide mere om de ydelser, som vi tilbyder? Eller vil du gerne have os til at hjælpe dig med dit gulv? Du kan henvende dig til os ved at ringe på telefon 42 75 40 26 eller ved at sende en e-mail til os på mitnyegulv@gmail.com. Vil du gerne have os til at udarbejde et uforpligtende tilbud til dig, finder vi også ud af det.

Bliv kontaktet

14 + 5 =

Hvad er ludbehandling?
Lud anvendes til ludbehandling af ufærdige eller nyslibede indvendige træværk, dvs. gulv, trapper, møbler og paneler. Ludbehandlingen forhindrer træet i at blive gult og forøger trækornet, som skaber en farvet vaskeffekt, afhængigt af den valgte farve. Der findes 2 forskellige lud typer som hver især har sine specielle egenskaber: Nåletræslud som bedst egner til fyr, gran, oregonpine og pitchpine. Så er der løvtræslud som bedst egner sig til bøg og ask
Hvad kan man behandle med lud?

Man kan behandle diverse træoverflader med lud. Det kan være f.eks.
Ludbehandling af trægulv

Ludbehandling af loft

Ludbehandling af fyrtræ

Ludbehandling af møbler

Hvad er fordelene ved ludbehandling?
Ludbehandling er den billigste af efterbehandlingerne og den nemmeste at vedligeholde. Hvis gulvet bliver snavset kan det vaskes af med sæbe. Dog skal man også være opmærksom på at lud alene også er den skrøbeligste efterbehandling. For at opnå en højere grad af beskyttelse af gulvet, er det en god idé med lak, olie eller maling over luden.
Hvornår kan jeg bruge gulvet efter en ludbehandling?
Efter der påført det sidste lag af efterbehandlingen, er det en god idé at lade gulvet tørre i de næste 6-8 timer. Efterfølgende kan gulvet betrædes barfodet eller med sokker. Da gulvet stadig er blødt, skal man vente ca.20-24 timer inden man stiller møbler på gulvet. Dette gælder for alle efterbehandlinger.
Hvilke typer lud kan man får?

Det er meget nemt at svare på, hvid lud og naturlig lud (også kaldt nåletræslud og hårdttræslud). De har samme funktion og samme effekt. Forskellen ligger i farven.

Hvor lang tid holder ludbehandlede gulve?
Dette afhænger af hvordan man behandler gulvet. Hvis man behandler gulvet pænt og vedligeholder det regelmæssigt kan det holde i flere år. Når man siger ”behandle gulvet pænt” så betyder at man ikke betræder det med udendørs sko, skrabende hunde og katte har begrænset adgang til det osv.
Hvordan vedligeholder man ludbehandlede gulve?
Hvis et nyt ludbehandlet gulv ikke er blevet efterbehandlet med lak eller olie, så er sæbeopløsning den eneste løsning. Det kræver en ordentlig gang knofedt og hårdt arbejde da sæben skal tvinges ned i det ludbehandlede gulv. Dette gentages 4-5 gange.  Når det så er sagt, så er hyppig støvsugning den bedste forebyggelse mod skader i luden. Smuds og snavs kan blive trådt ind i gulvet og skabe dybe ridser.

Brug aldrig: sulfo, ammoniakbaseret rengøringsmiddel eller brun sæbe til rengøring. Det vil opløse sæben, og brun sæbe giver en brun misfarvning.

Hvad er gulvafslibning?
Gulafvslibning er processen med at fjerne de øverste overflader af et trægulv ved slibning med slibende materialer.

Det er snavs, ridser, små hakker og mindre misfarvninger som bliver fjernet. Mange gamle gulve slibes først efter at de foregående belægninger er afhøvlet. En afslibning er ikke blot et æstetisk tiltag. Man fjerner de gamle overfladebehandlinger, som er slidt ned eller beskadiget, og påfører ny beskyttelse. Ved afslibning, er det som regel 1-2 mm der bliver afslebet af gulvet.

Hvornår skal et gulv afslibes?
Hvis man har husdyr i huset så som store hunde med store kløer eller katte der bare elsker at kradse lakken, så er det en selvfølge at der vil forekomme ridser i lakken. Små børn kan også være forårsage ridser i lakken i det at de leger på gulvet med diverse kantede legetøj, eller at de blot taber ting på gulvet. Det vil være en god idé at får dette fikset af en fagmand snarest muligt. Hvis der er huller i lakken, kan vand trænge gennem og forårsage store skader, som i værste tilfælde kan kræve helt nyt gulv.
Hvor lang tid tager det er at afslibe et gulv?
Dette er der ikke noget rigtigt eller forkert svar på. Dette afhænge af flere faktorer, først og fremmest hvor mange m2 er det skal laves, i hvilken tilstand gulvet er i, hvilken efterbehandling gulvet skal have mm. En kvalificeret gæt for en lejlighed på 60m2 er 4-6 timer
Hvad koster det at få afslebet et gulv?
Alle vores priser kan ses på https://mitnyegulv.dk/priser/ . Du er dog velkommen til at ringe til os og fortælle os mere specifikt hvad du ønsker, så kan vi vende tilbage med et tilbud.
Kan man afslibe et gulv selv?
Både ja og nej. Man kan måske godt leje maskiner til gulvafslibning og slibe på egen hånd, men disse maskiner er ikke nemme at beherske og det kræver erfaring og viden til at bruge dem ordentligt. Det der kan ske ved at man selv afsliber gulv er at man beskadiger gulvet til en vis grad hvor store dele af gulvet skal udskiftes. Dette er sket før.
Hvor meget støver en gulvafslibning?
Dette er meget begrænset. Langt den største del af støvet under afslibningen suger maskinen automatisk. Hvad der resterer af støv på gulvet, tager vi os af. Der kan forekomme støv andre steder i huset/lejeligheden, men dette tørres af med en våd klud.

Din gulvmand på sjælland