Det kan bidrage rigtig meget til stemningen omkring dit spisebord ved at se på, hvilken lampe der skal hænge over den. Det er ikke kun belysningen, du kan gå op i, men også hvordan det ser ud ift. det resterende i dit hjem, og hvordan den kan komplimentere det. Det kan også være, du finder en lampe med dæmperfunktion passende. Så kan du nemlig drosle lysstyrken ned alt efter, hvad for en stemning, du higer efter. Det kan være, at der skal kunne laves lektier ved spisebordet med et skarpere lys end, når vennerne eller familien bliver inviteret over til middag. Der er meget hjælp at hente fra fagpersonel i boligforretninger eller på bolighjemmesider, hvis du ellers har spørgsmål om område- og stemningsbelysning i din stue. Her kan du så også undersøge, hvordan du kan give din spiseafdeling et frisk pust og nyt liv. 

Gode råd til valg af spisebordslampe

Når du står og skal vælge en lampe over spisebord, så er det vigtigt at tage højde for, at det er et godt lys, der ikke blænder. Altså at det ikke er forstyrrende for den person, der sidder overfor. Derudover er det også vigtigt at vælge en lampe, der har en god lysspredning, så der kommer et jævnt fordelt lys over dit spisebord. Det kan også være i stedet for at have en stor spisebordslampe, at du kan vælge at have et par små der tilsammen også vil give et rigtig godt lys ned over bordet. Udover en spisebordslampe kan det også være en god ide at kombinere det med en gulvlampe eller dekorationslys. Det kan også være vigtigt at vælge en spisebordslampe, der f.eks. ikke er for stor, hvis din bolig er lille, og du dermed heller ikke har det største spisebord. Det er også værd at overveje, hvilket design du gerne vil gå efter. Det kan være, dine møbler er neutrale, og så kan en lampe altså godt stikke ud og skabe noget dynamik.

Hvordan du skal montere din spisebordslampe

En spisebordlampe kan også gå under navnet pendel- eller hængelampe. Det vil ydermere sige, at den skal hænges op i loftet i en ønsket højde. Dette åbner også op for, at du så netop kan tilpasse efter, hvordan dit hjem er skruet sammen. Det er en tommelfingerregel, at lamper skal hænge ca. 60-75 cm over bordoverfladen, hvis de er store, og 55-65 cm, hvis de er små. Dermed er det en god idé, at du tester højden ved at sætte dig ved dit bord, så du sikrer dig, at lampen ikke skærer i øjnene. Det er også et godt råd at orientere omkring lampeudtag i din bolig, og hvordan du får tilsluttet din lampe mest optimalt. Her er der ydermere mange gode video guides online, som du kan tilgå, hvis der skulle herske tvivl om dette. Det kan også være, at du har en god bekendt, der kan give en hånd med, så du ikke står med det alene.

Author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.