Skijakker er vigtige for at kunne holde sig varm og tør, når man er ude og stå på ski. Skijakker kommer i mange differentierede designs, farver og størrelser. Skal man have en skijakke til børn eller voksne? Til Herre eller dame? Der er virkelig noget for enhver smag. Skijakker findes også i forskellige prisklasser. De billigste skijakker kan sagtens koste 1.500 kroner, men det betyder ikke at de er af dårligere kvalitet end de dyreste skijakker. På Black Friday kan man finde rigtig gode tilbud på skijakker, så det er bestemt et godt tidspunkt at købe sin skijakke. Udsalg på skijakker finder typisk sted i starten af foråret, hvor der også kan være gode tilbud på hente. Skal man have en ny skijakke, er der altså masser af muligheder for at finde en god deal. Man skal aldrig gå ned på godt grej og det gælder også når det kommer til din næste skiferie. Mange bruger alt for stor en del af deres budget på ski eller et snowboard og glemmer alt om ski-tøj. Sørg for at du er velforberedt til din næste rejse og invester i en ordentlig skijakke

Sådan passer du godt på dine skijakker

Skijakker og deres vandtæthed er afgørende for, hvor godt skijakken modstår udefrakommende vand på våde og sjappede dage. Vandtæthed måles i “mm” og en skijakke bør som minimum kunne modstå et vandsøjletryk på 5.000 mm, før den er vandafvisende nok til brug på en skiferie. Gode skijakker har en vandtæthed på mindst 10.000 mm og ofte en del mere. I praksis er kvaliteten af syninger og sømme dog vigtigere end om vandsøjletrykket er 5.000 eller 10.000 mm. Skijakkens vandafvisende evner forringes løbende, når den bruges. Du kan genskabe en del af beskyttelsen mod naturens våde kræfter ved at vaske og eventuelt imprægnere skijakken igen. Husk dog altid at følge producentens anbefalinger. På den måde bliver skijakken ikke kun beskyttet bedre mod det ydre miljø, men holder samtidig sit flotte udseende i længere tid!

Dette kendetegner gode skijakker

Skijakker er vigtige for at beskytte dig mod elementerne, mens du nyder din tid på pisterne. Når du skal vælge en skijakke, er det vigtigt at overveje stoffets åndbarhed. Åndbarhed måles i “mvt” (Moisture Vapor Transpiration) og angiver, hvor mange liter sved/vanddamp stoffet kan transportere pr. kvadratmeter stof i løbet af et døgn. En skijakke med en god åndbarhed bør have en værdi på mindst 10 000 g/m2/24 timer. Jo højere åndbarhed, jo mere kan du svede, uden at dit indre skitøj bliver vådt, klamt og koldt. En skijakke med en høj justerbar krave gør det lettere for dig at holde vind og kulde ude på kolde, blæsende dage på pisterne. Kraven på skijakken skal være justerbar og kunne strammes med én hånd, selv når du har skihandsker på. En vandafvisende og vindtæt hætte er også et stort hit, når du skal beskytte dig mod elementerne. Skijakker er et uundværligt stykke udstyr for enhver skiløber, der ønsker at holde sig komfortabel på pisterne.

Author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *