Det kan være en udfordring at finde tips til, hvordan man spiser i forskellige lande, da hvert land har sine egne unikke skikke og traditioner. Der er dog nogle få grundlæggende ting, som du bør huske på, når du spiser i et hvilket som helst land.

En af de vigtigste ting at overveje er, hvilken slags redskaber eller bestik du skal bruge, når du spiser – få spisepinde for enhver. Nogle kulturer foretrækker at bruge spisepinde, mens andre måske bruger skeer og gafler i stedet. Hvis du ikke er sikker på, hvilken type redskaber der almindeligvis bruges i det land, hvor du skal rejse, er det altid en god idé at spørge nogen, der kender de lokale skikke.

En anden ting, der kan være meget forskellig fra en kultur til en anden, er bord indstilling. Afhængigt af hvor du befinder dig, kan dit bord være dækket af forskellige typer fade eller serveringsdele, f.eks. en brødkurv, et smørfad og en saltbøsse. Hvis du ikke er sikker på, hvilken type redskaber du skal bruge til hver enkelt ret på bordet, er det bedst at spørge en lokal spiseven til råds.

Når det drejer sig om at spise i fremmede kulturer, er en af de vigtigste ting altid at være respektfuld og opmærksom på andre omkring dig. Det betyder, at du skal overholde alle skikke og regler, der måtte eksistere i det land, du besøger, når det gælder brug af spiseredskaber og passende påklædning. Desuden skal du gøre dit bedste for ikke at lave noget rod, mens du spiser – især hvis du rejser med børn!

En del af kulturen

At spise i forskellige lande kan være en meget forskellig oplevelse. Hvert land har sine egne skikke og traditioner med hensyn til mad, så det er vigtigt at lære om det lokale køkken, før du rejser.

I nogle lande betragtes det at spise ude som en særlig lejlighed og er forbeholdt særlige lejligheder eller fester. I Japan spiser mange mennesker f.eks. kun på restaurant på deres fødselsdage eller andre vigtige helligdage. Hvis du rejser til Japan, så prøv at planlægge dine måltider omkring disse tidspunkter for at få den fulde madoplevelse!

I andre kulturer, f.eks. Kina og Indien, er det meget mere almindeligt at spise ude og foregår normalt hver dag. Kinesiske restauranter har ofte åbent hele dagen og serverer små retter, som kan deles med venner eller familie. Indisk mad serveres derimod ofte i store portioner, som er beregnet til at blive spist alene.

Uanset hvilket land du rejser til, er det vigtigt at lave research på forhånd og lære om deres madvaner, så du kan få mest muligt ud af din rejse!

Hvad gør vi egentlig i Danmark?

I Danmark er mad meget vigtig. Det er en stor del af vores kultur og et vigtigt element i samværet med venner og familie. Vi har en tendens til at tage os god tid, når vi spiser, og vi nyder hver bid og holder en pause for at snakke mellem bidderne.

Dagens hovedmåltid i Danmark er frokost, eller middagsmad. Det plejer at være et større måltid end morgenmad eller aftensmad, der typisk består af varme retter som f.eks. stegt flæskesteg, fisk eller kogte kartofler. Aftensmaden består normalt af sandwiches, suppe og lettere mad som f.eks. frugtsalat eller yoghurt til dessert.

En nyere tendens i dansk madlavning har været det såkaldte Nye Nordiske Køkken, som søger at bruge lokale råvarer på traditionelle måder og samtidig inkorporere moderne teknikker. Restauranter som Noma har f.eks. serveret retter, der er lavet af grøntsager, der er indsamlet specielt til restauranten, og andre lokale ingredienser som tang eller gåseæg.

Det er en generel opfattelse, at dansk mad historisk set har været ret intetsigende på grund af mangel på krydderier og eksotiske ingredienser. Men mange moderne kokke bruger nu en bred vifte af teknikker og smagsvarianter i deres madlavning, samtidig med at de respekterer de traditionelle opskrifter. Det betyder, at det danske køkken nu kan nydes af folk over hele verden!

En anden vigtig del af vores kultur er at drikke kaffe. Det er noget, vi drikker hver dag, som regel hjemme, men også på arbejdet eller i forbindelse med sociale sammenkomster med venner. Vi elsker vores kaffe sort (eller med mælk, hvis vi er følelse af dekadence), og det er en del af vores hverdag.

Så hvis du planlægger at besøge Danmark, håber vi, at du får mulighed for at nyde vores lækre mad og drikkevarer lige så meget som vi gør!

Author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *